2009. október 30., péntek

gyönyörű az idő

aránylag hideg, de verőfényes, melengető napsütés.
El kéne indulnom ... az utazáshoz most valahogy nincs kedvem ...
azt terveztem, hogy kimegyek a temetőbe ...

Most olyan fura, lebegős érzetem van ... Petinek őszi szünet, most nincs is itthon ... jövőhét már suli, és ez most olyan "lehetetlenül messzinek" érződik.

2009. október 29., csütörtök

néha

elfeledkezem arról, hogy naplót vezethetek.
Persze semmi kényszer, csak mint lehetőség :-)

Hm... időközben bekapcsolódtam egy iwives párkeresősdibe ... vicces - bár máskor is próbáltam, de sikertelenül -, többen jelezték, hogy randiznának velem ... még egyre sem jeleztem vissza, illetve az egyik úriembernek megköszöntem, hogy "jól néz ki"-nek díjazott - hízelgő, főleg, hogy sokkal ifjabb, mint én. Asszem, nekem továbbra sem megy az ilyetén ismerkedés.

Töltöm az időt, már nem fázom annyira - kezdek átállni a télibb időszámításra.
Tegnap vásárlási roham tört ki rajtunk, pedig egyáltalán nem állunk fényesen. Elmentünk hármasban az Ikeába, eredetileg fénycsövet akartunk venni, de sokminden lett belőle, sok apróság, ami ugyan kell, de ki is bírhattuk volna nélkülük. Sütiztünk az étteremben ... végül lett egy pár magasszárú cipő is, hogy legyen a spanglis és a csizma között is egy lábravaló.

Hja ... rég engedtem meg magamnak ennyi könnyelműséget.

... el akartam menni taicsizni, de oda nem jutottam el ... hm

2009. október 17., szombat

hideg

van
Fázom, és még nem merem bekapcsolni a konvektort ... kéne szőnöm, varrnom, de ezek olyan szöttyögős folyamatok, amik ilyen hidegben nem finomak.
Szigeteltük körbe az ablakokat, fóliafüggönyt tettem az erkélyhez, fújni nem fúj már a szél a lakásban, de a hideg az húz, főleg térdig.
A virágokat bementettem a lakásba (itt is, ott is). A leander dús virágait sorban "állva" csodálták a halak az akváriumból - azóta abba a sarokba húzódnak a fénycsövük alatt fázósan telelve.
Egyébként mókásak :-) - a szárítót is az akvárium előtt tudom elhelyezni, a száradó, tarka ruhákat is így bámulják: kissé fejjel lefelé, sorban állva néznek, bámulnak kifelé...
Van ki elalszik a halak nézésében - az egész zümmögő, lötykölődő kis világtól-, nekem felüdülés. Mindig történik valami érdekes... kicsit olyan kukkolós, de élvezem...

most, hogy sötétedik, bekapcsoltam mégis a fűtést...
12 foga volt a szobának!
érdekes... minél kevesebb fog van, annál keményebben harap :-D

2009. október 11., vasárnap

elmúlt

legalábbis idénre ...
elmúlt a szép, meleg idő - bár volt olyan év ('98), hogy karácsony előtt aranyesőt szedtünk a bokorról (ami most is kivirágzott, de most még október van).
jövőhét közepétől hivatalosan fűtésszezon, és bizony akkorra már időnként 0 fok körüli hőmérsékletet ígér a meteorológia ...

rossz beidegződéseim vannak a hideg idő beálltával kapcsolatban ... hosszú évekig fagyoskodtam egy kellően fel nem újított, öreg házban a lehetőségek és a lehetetlenségek miatt - is ...

most kíváncsi vagyok, milyen lesz az idei ősz/tél!

2009. október 8., csütörtök

október 8.

hazafelé a buszból kinézve látom, hogy a rendelő intézet előtt egy gesztenyefa virágzik!

2009. október 5., hétfő

ajándék

ülök az állvány előtt, napfényben fürdik a szoba, a pulcsi lekívánkozik rólam ... ajándék ez az idő

2009. október 4., vasárnap

és ta-dammm

megint vagyok!
ennyi idő kellett, hogy Tököm(by Lesli) a saját tévedése miatt/után visszaállítsa a netet...

Az elmúlt időszak: szövés, pesztrálás, szövés
... volt egy kiállítás megnyitó is amit megnéztem, tetszett amit láttam (olyan nekem való, sok szempontból is) ... félszeg gyávaságból nem maradtam, nem ismerkedtem, nem barátkoztam, a kertek alatt hazasomfordáltam.

aztán ...
vannak dolgok, amit elfogadok, jogosnak tartok, mint igényt ... csak ne érintsen engem, ne legyen közöm hozzá!
A konfliktuskerülő magatartás előny lehet másokkal kapcsolatban, de önpusztító is ... belülről rág, ha mégsem tudom egyeztetni magamban a ki-hova, és mit-miért-et ...